Discipline

  • Muziek

Leeftijd

Locaties

Algemene muzikale vorming (AMV)

De cursus AMV is speciaal bedoeld voor kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool, maar ook voor een kind uit groep 6 kan AMV nog veel te bieden hebben.

Op speelse wijze maken de kinderen kennis met de grondbeginselen van muziek. Het gevoel voor maat en ritme wordt ontwikkeld evenals dat voor gehoor en geheugen. Ritmisch en melodisch slagwerk is daarbij een hulpmiddel.

Het aanbieden van de muziek theorie vindt zo speels mogelijk plaats. De cursus maakt muziek begrijpelijk en toegankelijk voor de kinderen en ze leren muziek als taal te herkennen. Het groepsgevoel en individueel zelfvertrouwen wordt gestimuleerd. En natuurlijk wordt er veel gezongen. De kinderen krijgen de vernieuwde lesstof aangeboden op werkbladen die mee naar huis gaan in een map.

Nieuw op vrijwel alle locaties is dat de kinderen in drie periodes van een half jaar een muziekinstrument mee naar huis krijgen. Dit is een aanvulling op de lessen. Zodat de kinderen thuis kunnen oefenen. Het zijn achtereenvolgens een cimbaal (klein snaarinstrument), een blokfluit en een keyboard. Hierdoor is de cursus nog afwisselender dan voorheen.

Wekelijks is er een klassikale les van 50-60 minuten (afhankelijk van de groepsgrootte). Bij 8 leerlingen of minder is de lesduur in overleg.

Muziek-Mix
Muziek-Mix is bedoeld voor kinderen van groep 5 op de basisschool die in groep 4 AMV1-les op basisschool hebben gevolgd. De lessen zijn een mix van muziek maken en muziek leren. Kinderen zingen en spelen op instrumenten (keyboard, ukelele, blokfluit) en werken aan maat/ritmegevoel, gehoor, muzikale begrippen en noten lezen. Daarmee is Muziek-Mix de ideale voorbereiding om later een instrument te gaan bespelen!

Muziek-Mix is een heel jaar lang elke week muziekplezier na schooltijd. De lesreeks bestaat uit drie periodes van twaalf weken. De lessen kunnen worden gevolgd bij Ritmyk, maar ook op diverse basisscholen (na schooltijd) en andere locaties.