Ritmyk en Muzarthe houden open dag op zaterdag 15 september

11 september 2018

Ritmyk en Muzarthe houden op zaterdag 15 september een gezamenlijke open dag!

Op de locaties in Sint Annaparochie, Franeker en Harlingen geven de docenten informatie over het les- en cursusaanbod in het nieuwe seizoen, dat in het teken zal staan van de fusie tussen de beide centra voor muziek-, kunst- en cultuuronderwijs.

Alle docenten van Ritmyk en Muzarthe trekken op 15 september van locatie naar locatie. Zij beginnen de open dag in Sint Annaparochie (10.00 – 11.30 uur), waarna door hen Franeker (12.30 – 14.00 uur) en Harlingen (15.00 – 16.30 uur) worden aangedaan. De dag wordt geopend door een speciaal samengestelde docentenband. Ook wethouders Jan Dijkstra (Waadhoeke) en Hein Kuiken (Harlingen) komen langs.

Naast het verkrijgen van informatie hebben bezoekers de mogelijkheid om diverse instrumenten uit te proberen. Leerlingen van basisscholen uit de regio kunnen een instrumententour doen, waarbij leuke prijzen te winnen vallen.

PROGRAMMA
10.00 – 11.30 uur: Sint Annaparochie (MFC Ons Huis)
12.30 – 14.00 uur: Franeker (Plein bij Muziekschool Ritmyk)
15.00 – 16.30 uur: Harlingen (MCF Het Vierkant)

Het aanbod van beide centra bestaat uit een groot aantal instrumentale en vocale muzieklessen en -cursussen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Daarnaast zijn er voor kinderen cursussen op het gebied van beeldende kunst en toneel.

Ook is het voor verschillende leeftijden mogelijk om mee te doen met diverse samenspeelgroepen, zoals de Fluteband Franeker/Harlingen, het Fries Fluitorkest, het Heterogeenensemble en diverse popworkshops.