Luistercursus klassieke muziek in bibliotheek Sint Annaparochie

10 september 2019

Seewyn Kunsteducatie, Bibliotheek Noord Fryslân en Stichting Welzijn Ouderen (SWO) Het Bildt organiseren in oktober samen een luistercursus klassieke muziek. Hoogtepunten uit de klassieke muziek en bekende componisten als Monteverdi, Bach en Mozart worden bestudeerd aan de hand van beeld en geluid.

De cursus bestaat uit vier tweewekelijkse bijeenkomsten op maandagavond.

Tijdens de cursus vertelt Rudolf Nammensma, cultuurrecensent van de Leeuwarder Courant, op boeiende wijze over het Venetië van Monteverdi, de stad van de bruisende barokmuziek. Ook neemt hij de deelnemers mee naar het hof van de Zonnekoning in Versailles, waar zowel muziek als dans een belangrijke rol speelden, om door te reizen naar het Wenen van Mozart, Beethoven en Strauss. De reis eindigt in Sint Petersburg, aan het hof van de Russische tsaren, waar steeds meer belangstelling kwam voor eigen Russische muziek.

Ter aanvulling kunnen deelnemers in de Week van de Klassieke muziek op zaterdag 2 november ‘De avond van de meestercellisten’ bezoeken in Franeker. Wie zijn en waren de grootmeesters op de cello? Hoe speelden zij? En wat waren de onderlinge verschillen in hun spel? Topcellisten spelen diverse werken, onder meer de cellosuites van Bach.

De bijeenkomsten zijn op maandagavond van 19.30 tot 21.15 uur in de bibliotheek van Sint Annaparochie, de eerste op maandag 14 oktober. De bibliotheek bevindt zich in MFC Ons Huis (Beuckelaerstraat 2, 9076 DA).

Aanmelden kan hier of bij Bibliotheek Noord Fryslân en SWO Het Bildt.