Liora, Elianne en Jesse spelen op uitreiking Anton Wachterprijs

6 november 2018

Ook dit jaar is Muziekschool Ritmyk van de partij bij de uitreiking van de Anton Wachterprijs in de Grote Kerk in Harlingen. Liora Wijnia en Elianne Sijpkes, leerlingen van Stella Boggia, spelen op zaterdag 10 november een stuk op piano. Jesse Elkerbout, leerling van Jantsje Westra, neemt zijn saxofoon mee.

De Anton Wachterprijs is de tweejaarlijkse prijs voor het beste literaire prozadebuut. De prijs is genoemd naar de hoofdpersoon uit de bekende romancyclus van Simon Vestdijk, die in Harlingen werd geboren. De prijs is een initiatief van het Centraal Comité 1945 in samenwerking met de Gemeente Harlingen en de Vestdijkkring.

Ellen de Bruin zal de Anton Wachterprijs 2018 in ontvangst nemen voor haar roman ‘Onder het ijs’. De jury, die bestond uit Gerbrand Bakker, Kees ‘t Hart, Joke Linders, Marja Pruis en Geart de Vries (voorzitter), beoordeelde dit jaar een record aantal debuten: maar liefst 133 stuks. De prijs werd eerder gewonnen door onder meer A.F.Th. van der Heijden, Arnon Grunberg, Tessa de Loo, Peter Buwalda en Niña Weijers.

Tevens wordt aan Maarten t Hart de Ina Dammanprijs 2018 toegekend, voor zijn essays over en aandacht voor Simon Vestdijk in publieke optredens.

De uitreiking van de Anton Wachterprijs 2018 is vrij toegankelijk.

De 20e editie van de prijsuitreiking heeft ter gelegenheid van LF2018 een speciaal karakter. Na het middagprogramma is er ‘s avonds, in samenwerking met de Taalkaravaan van Lân fan Taal, een avondprogramma onder de titel ‘Terug tot Anton Wachter’. Hiervoor zijn alle oud-winnaars uitgenodigd. Kaarten voor de literaire avond kosten € 8,00.

Klik hier voor meer informatie over de prijsuitreiking en de literaire avond.