Frysk Jeugd Fanfare Orkest viert twintigste verjaardag in De Koornbeurs

23 maart 2017

Het Frysk Jeugd Fanfare Orkest (FJFO) bestaat twintig jaar. Het bijzondere jubileum wordt op zaterdag 15 april gevierd met een concert in theater De Koornbeurs in Franeker. Musicalster René van Kooten, bekend van grote producties als Les Misérables, Jesus Christ Superstar en Sweeney Todd, zal hierbij optreden. In het FJFO spelen jongeren van 13 tot en met 24 jaar. Het orkest staat onder leiding van Syde van der Ploeg, docent groot koper bij Ritmyk.

Frysk Jeugd Fanfare Orkest
Het FJFO werd in 1997 opgericht om jonge, talentvolle muzikanten te stimuleren en hen ervaring op te laten doen met fanfaremuziek. Tweewekelijks komen de huidige 45 muzikanten bij elkaar in Arum om te repeteren. Het hoge niveau van het orkest wordt regelmatig geëtaleerd bij concerten binnen- en buiten de provincie. Eens per jaar is er een studieweekend en wordt gezamenlijk een groot muziekevenement bezocht, zoals het internationale muziekfestival in Duitse Rastede of het internationale jeugdfestival in Neerpelt, België.

René van Kooten
Speciale gast tijdens het jubileumconcert is René van Kooten. De musicalster, zanger en acteur is ook bekend van televisieproducties zoals Goede Tijden, Slechte Tijden en De Beste Zangers van Nederland. In 2013 vertolkte Van Kooten de rol van Jezus in The Passion. Hij sleepte de afgelopen jaren meerdere John Kraaijkamp Musical Award-nominaties in de wacht. In 2008 won hij de prijs voor beste mannelijke hoofdrol in Les Misérables.

Verder treden in De Koornbeurs een special gevormd kinderkoor en de band Admin uit Franeker op. In beide groepen zitten leerlingen van Ritmyk.

De presentatie is in handen van Marjan van der Iest.

Wat:                                     Jubileumconcert: 20 jaar Frysk Jeugd Fanfare Orkest
Wanneer:                            Zaterdag 15 april, 20.00 – 22.00 uur
Waar:                                  Theater De Koornbeurs, Noord Noordzijde 2, 8801 KP Franeker
Entree:                                15 euro (donateurs De Koornbeurs: 12,50 euro, kinderen tot 12 jaar: gratis)