Seewynterconcert 2020

27 januari 2020

Het eerste Seewynterconcert, zondag 26 januari in Sint Jacobiparochie, was een groot succes. Leerlingen en groepen van alle leeftijden van Seewyn Kunsteducatie traden op in de pittoreske Groate Kerk, die geheel gevuld was. Het anderhalf uur durende programma werd afgesloten door de bevriende brassband Blaast de Bazuin Oude- en Nieuwebildtdijk.

Een speciaal voor de gelegenheid gevormde band, onder leiding van Wim de Vrij, trapte zondag om 15.30 uur af. Rowan Wesseling (gitaar), Evanna Boonstra (dwarsfluit), Anna Lindeboom (keyboard), Tygo Versteegh (basgitaar) en Tom Minnema (drums) speelden Albatros van Fleetwood Mac en Last of the Wilds van Nightwish.

Daarna was het achtereenvolgens de beurt aan Berber Talma (dwarsfluit, leerling van Gonny Roelofsen) en Annely Baard (viool, leerling van Barbara Erdner), violisten Nienke de Ruiter en Anna Restorff (leerlingen van Barbara Erdner), De Bildtse Seewyn Saxen (onder leiding van Harmke Bijlsma), Kai├Ęt Bergsma (piano, leerling van Marianne Goedendorp), het Heterogeen Ensemble (onder leiding van Eric Roelofsen), Nienke Hornstra (zang en piano, leerling van Rob Taekema) en tot slot brassband Blaast de Bazuin (onder leiding van Piet Visser).

De programmaonderdelen werden van commentaar voorzien door Reinou van der Veen, docent accordeon van Seewyn.