Feestelijke start Seewyn Kunsteducatie in de Koornbeurs

21 januari 2019

Dat Ritmyk en Muzarthe in 2019 samen verder zouden gaan als één stichting, was al een tijdje bekend. Maar nog niet onder welke naam en met welk logo en vormgeving. Wekenlang werkten wij hier in het diepste geheim aan.

Zondag 20 januari was het moment eindelijk daar en mochten we dit alles wereldkundig maken. Aan het einde van een prachtig concert in de Koornbeurs in Franeker werd de naam in  een  video op een groot scherm – waarin de spanning steeds meer werd opgevoerd – onthuld:

SEEWYN KUNSTEDUCATIE

De fusie werd in de gezellige schouwburg gevierd met leerlingen, docenten, familie, vrienden en bekenden. Ook de pers was aanwezig. Zo verschenen er artikelen over Seewy Kunsteducatie in bijvoorbeeld de Leeuwarder Courant, Franeker Courant en het Friesch Dagblad.

Op zaterdag was interim-directeur Berni Dijkerman al te gast geweest bij het culturele programma Op&Út van Omrop Fryslan.

Op het podium van de Koornbeurs stonden vijf topgroepen van Seewyn: een gitaarensemble (onder leiding van Wim de Vrij,), een fluitensemble (onder leiding van Gonny Roelofsen), de Lucky Clarinets (onder leiding van Luc Feikens), Jeugdkorps Burdine (onder leiding van Tjipke Pasma) en popkoop Different Sound (onder leiding van Simon Bouma). Zij werden geïntroduceerd door Seewyn-docente Jeanette Valkema. Er werd ruim een uur gespeeld en gezongen.

Als kers op de taart sloten de muzikanten af met een lied dat speciaal voor de fusie is geschreven en gecomponeerd.