Coronamaatregelen vanaf 6 november

2 november 2021

Naar aanleiding van de persconferentie op dinsdag 2 november van demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge zijn er een paar zaken voor ons en de bezoekers van onze locaties van belang.

Verbreden van de inzet CTB vanaf 6 november
Voor alle leerlingen, cursisten en andere bezoekers vanaf 18 jaar oud is het verplicht om een coronatoegangsbewijs (CTB) te tonen. De check zal worden uitgevoerd door één van onze docenten. Jeugd tot 18 jaar is hiervan uitgezonderd. Dit is voor iedereen een ingrijpende maatregel. We begrijpen dat het belastend is, maar hebben geen keuze. We zullen dit moeten uitvoeren om erger te voorkomen, bijvoorbeeld sluiting van leslocaties.

Mondkapjesplicht
Vanaf zaterdag 6 november gaat de mondkapjesplicht weer gelden op meer locaties. Mondkapjes zijn opnieuw verplicht op alle publieke binnenlocaties, zo ook de leslocaties van Seewyn.

Meer aandacht voor basisregels
Het is van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen, of je nu wel of niet gevaccineerd bent. De basisregels helpen aantoonbaar om besmetting te voorkomen. Onder de basisregels wordt verstaan:
• Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD, ook als je al gevaccineerd bent.
• Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
• 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
• Schud geen handen.
• Was vaak en goed je handen.
• Hoest en nies in je elleboog.
• Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

De geplande voorspeelavonden gaan door met inachtneming van bovenstaande basisregels en het tonen van een CTB voor personen van 18 jaar en ouder.

November stond gepland als kijkmaand voor alle lessen op alle locaties. Dit komt helaas te vervallen. In het voorjaar van 2022 doen we een nieuwe poging.

Bij vragen, neem contact op met de docent of mail naar mevrouw Berni Dijkerman (directeur): b.dijkerman@seewyn.nl.