Discipline

  • Muziek

Leeftijd

Locaties

Muziek op Schoot 01 – 02 jaar

FRANEKER, HARLINGEN Corien Postma 6 lessen 45 minuten 1x per week woensdag Lestijden & inschrijven
Prijs € 45,00 (= € 7,50 per les ) | € 50,00 (buitengemeenten)

De Muziek op Schoot-babygroep is voor kinderen tot 2 jaar met één ouder of begeleider.

Tijdens de cursus leren kinderen spelenderwijs de wereld van muziek ontdekken. Ook wordt de totale ontwikkeling van het kind gestimuleerd. Het leren kennen en onderscheiden van klanken en ook het zelf maken van klanken is de basis voor de taal-spraakontwikkeling. Door met geluiden en materiaal te experimenten, wordt de wereld van klanken steeds groter en meer divers.

Wanneer je kind het geluid zélf kan maken, met bijvoorbeeld een rammelaar, begint het al een beetje grip op de wereld te krijgen en oefent het ook de motorische ontwikkeling.

De lessen worden gegeven door Corien Postma. “We gaan samen luisteren naar muziek, zingen nieuwe en traditionele kinderliedjes, met daarbij alle leuke spelsuggesties. We gaan zelf muziek maken met kleine (bij de ontwikkeling van het kind passende) instrumentjes en gaan met muzikale speelmaterialen spelletjes doen.”

Jonge kinderen houden van kiekeboe-spelletjes, een goede manier om aandacht te krijgen van je kind. Eerst kijken ze nog even toe, maar al snel gaan ze zelf actief meespelen. Spelenderwijs leert je kind door dit spel omgaan met spanning.

Kinderen zijn dol op allerlei geluiden en hebben al meteen een voorkeur voor het zingen. Zingen trekt de aandacht. Niet alleen door het ritme, de melodie of de tekst maar ook door de bewegingen die bij een liedje horen. Je kunt, met zingen voor en met je kind, niet vroeg genoeg beginnen. Ze genieten ervan en zullen, zo gauw ze het motorisch kunnen, de gebaren mee gaan doen.

Lestijden & inschrijven

HARLINGEN Woensdag 01:00 - 10:15 (45 minuten) onbekend 6 lessen (1x per week) Inschrijven
FRANEKER Woensdag 09:30 - 10:15 (45 minuten) onbekend 6 lessen (1x per week) Inschrijven