Discipline

  • Muziek

Leeftijd

Locaties

AMV

onbekend, HARLINGEN - diverse docenten 40 lessen 30 minuten 1x per week - Lestijden & inschrijven
Prijs € 123,00 (= € 3,08 per les ) | € 137,00 (buitengemeenten)

Algemene Muzikale Vorming (AMV) is een lesreeks voor kinderen ter voorbereiding op het leren bespelen van een instrument. De lessen zijn bedoeld voor kinderen die in groep 4 van de basisschool zitten.

AMV maakt muziek begrijpelijk en toegankelijk, draagt bij aan een beter (muzikaal) inzicht en geheugen, stimuleert gehoorontwikkeling, leert muziek als taal te herkennen en stimuleert het groepsgevoel en zelfvertrouwen.

Met een compleet vernieuwde lesmethode als leidraad maken de kinderen kennis met de grondbeginselen van muziek. Het gevoel voor maat en ritme wordt ontwikkeld, evenals dat van gehoor en geheugen. Ritmisch en melodisch slagwerk is daarbij een hulpmiddel. Het aanbieden van muziektheorie vindt speels plaats. Natuurlijk wordt er ook veel gezongen.

Leerlingen krijgen tijdens AMV afwisselend een ander muziekinstrument mee naar huis. Dit is een aanvulling op de lessen, zodat de kinderen ook thuis kunnen oefenen. Het gaat om achtereenvolgens een cimbaal (klein snaarinstrument), blokfluit en keyboard.

Lestijden & inschrijven