Discipline

  • Muziek

Leeftijd

Locaties

AMV Muziek Mix het Bildt

ST.ANNAPAROCHIE -Reinou van der Veen 40 lessen 30 minuten 1x per week - Lestijden & inschrijven
Prijs € 161,00 (= € 4,03 per les ) | € 179,00 (buitengemeenten)

Algemene Muzikale Vorming (AMV) is een tweejarige cursus voor kinderen ter voorbereiding op het leren bespelen van een instrument. De cursus is bedoeld voor kinderen die in groep 4 of 5 van de basisschool zitten. In overleg kunnen ook groep 6-leerlingen meedoen.

AMV maakt muziek begrijpelijk en toegankelijk, draagt bij aan een beter (muzikaal) inzicht en geheugen, stimuleert gehoorontwikkeling, leert muziek als taal te herkennen en stimuleert het groepsgevoel en zelfvertrouwen.

Met een compleet vernieuwde lesmethode als leidraad maken de kinderen kennis met de grondbeginselen van muziek. Het gevoel voor maat en ritme wordt ontwikkeld, evenals dat van gehoor en geheugen. Ritmisch en melodisch slagwerk is daarbij een hulpmiddel.

Het aanbieden van muziektheorie vindt speels plaats. Natuurlijk wordt er ook veel gezongen.

Leerlingen krijgen in drie periodes van een half jaar steeds een ander muziekinstrument mee naar huis. Dit is een aanvulling op de lessen, zodat de kinderen ook thuis kunnen oefenen. Het gaat om achtereenvolgens een cimbaal (klein snaarinstrument), blokfluit en keyboard.

Lestijden & inschrijven

ST.ANNAPAROCHIE onbekend 10/09/2018 40 lessen (1x per week) Inschrijven