Nieuwe tekencursus voor volwassenen start op 24 februari

12 februari 2020

Seewyn Kunsteducatie start maandag 24 februari in Sint Annaparochie met een nieuwe cursus: tekenen voor volwassenen. De lessen worden op maandagochtend gegeven in Ons Huis door Bianca de Gier, van 9.30 tot 11.30 uur. Er zijn 10 lessen.

Bianca laat de deelnemers kennis maken met de mogelijkheden van het tekenen. Er wordt gewerkt met diverse materialen, waaronder potlood, houtskool, pastelkrijt, inkt en aquarel.

Aan bod komt onder andere het natuurgetrouw tekenen van stillevens, landschappen, bloemen en dieren. Hoe geef je bijvoorbeeld de structuur van een boom, de vacht van een dier of wolkenlucht weer? Ook wordt ingegaan op het weergeven van licht, donker en schaduw, het creëren van diepte in een tekening, compositie, kleurgebruik en perspectief.

De uitgebreide lesreeks volgt op een succesvolle korte kennismakingscursus die Bianca recentelijk heeft gegeven bij Seewyn.